Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2005 19:55

Εγκριση τέταρτης εργολαβίας 113 εκ. ευρώ στο Πέταλο του Μαλιακού

Με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά εγκρίθηκε και προκηρύχθηκε η δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή αυτοκινητοδρόμου με τα σύνοδα έργα του στο τμήμα Σκάρφεια-Αρχή Α/Κ Θερμοπυλών του άξονα ΠΑΘΕ».

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 113,2 εκατομμυρίων ευρώ.

«Με την δημοπράτηση του έργου Σκάρφεια - Θερμοπύλες μπαίνει στην φάση υλοποίησης μία τέταρτη πολύ σημαντική εργολαβία στο Πέταλο του Μαλιακού. Αυτή την ώρα στον Μαλιακό υλοποιούμε έργα προϋπολογισμού 386 εκατ. ευρώ και κατασκευάζουμε συνολικά 37 χιλιόμετρα κλειστού αυτοκινητόδρομου. Με την νέα εργολαβία που δημοπρατούμε τα έργα κατασκευής κλειστού αυτοκινητόδρομου θα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του Πετάλου του Μαλιακού, από τον Αγιο Κωνσταντίνο μέχρι την Στυλίδα, συνολικού μήκους 54, 4 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ. Σημειώνω, επίσης, ότι για το τμήμα Αγία Μαρίνα -Ράχες, μήκους 20 χλμ. βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης, που περιλαμβάνει τις παρακάμψεις Στυλίδας και Καραβόμυλου, με στόχο την δημοπράτηση του έργου το καλοκαίρι του 2006», δήλωσε ο κ. Σουφλιάς.

Στο αντικείμενο του έργου Σκάρφεια - Θερμοπύλες περιλαμβάνονται:

- Η κατασκευή αυτοκινητοδρόμου μήκους 17,4 χλμ. με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.) ανά κατεύθυνση.

- Η κατασκευή δύο ανισόπεδων ημικόμβων (Σκάρφειας και Θερμοπυλών)

- Η κατασκευή ενός ανισόπεδου κόμβου (Μώλου)

- Η αποκατάσταση του εγκάρσιου και πλευρικού δικτύου τοπικών οδών και

- Η κατασκευή παράπλευρων οδών, όπου απαιτούνται τέτοιες.

H δημοπρασία του έργου θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου 2005.