Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2005 18:33

ΟΤΟΕ - 24ωρη απεργία στις τράπεζες της Αττικής στις 8 Νοεμβρίου

Εικοσιτετράωρη απεργία όλων των εργαζομένων στις τράπεζες στο λεκανοπέδιο της Αττικής και συγκέντρωση των απεργών στις 8 Νοεμβρίου 2005, στις 10 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αποφάσισε σήμερα η εκτελεστική γραμματεία της ΟΤΟΕ. Την ημέρα αυτή θα συζητηθεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του Συλλόγου της Εμπορικής Τράπεζας εναντίον της απόφασης της διοίκησης της τράπεζας, που κατήγγειλε τη σύμβαση του ασφαλιστικού με βάση το νόμο 3371/2005.

Η ΟΤΟΕ, αναφερόμενη στην κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση για λύση του ασφαλιστικού στις τράπεζες στα πλαίσια του νόμου 3371, ο οποίος πρέπει να ακυρωθεί, δεδομένου ότι αποδείχθηκε στην πράξη ότι είναι προβληματικός και ανεφάρμοστος.

Η ΟΤΟΕ δηλώνει επίσης ότι παραμένει ανοικτή σε διάλογο για λύση του ασφαλιστικού εκτός όμως των πλαισίων του νόμου 3371, μια λύση η οποία θα είναι αξιόπιστη και θα εξασφαλίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων, οδηγώντας σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό αποδεκτό από τους εργαζόμενους στις τράπεζες.