Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2005 11:29

ΥΠΑΝ: Ομάδα εργασίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Την έναρξη εργασιών της Ομάδος Εργασίας για τη διευκόλυνση της μεταβίβασης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) κήρυξε o γενικός γραμματέας Βιομηχανίας κ. Σπύρος Παπαδόπουλος εκπροσωπώντας τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, σκοπός της Ομάδος Εργασίας είναι η διαμόρφωση προτάσεων για τη θέσπιση μέτρων και θεσμικού- διοικητικού πλαισίου για τη διευκόλυνση της μεταβίβασης των ΜΜΕ με ιδιαίτερη αναφορά σε μέτρα που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από το Δ’ ΚΠΣ.

Πρόεδρος της Ομάδος Εργασίας είναι ο κ. Ελευθέριος Σκανδάλης, διευθύνων σύμβουλος του ΕΟΜΜΕΧ, και συμμετέχουν σε αυτή εκπρόσωποι των υπουργείων Ανάπτυξης, Οικονομίας και Οικονομικών, Δικαιοσύνης, του ΕΟΜΜΕΧ, των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Αθηνών και Πειραιά, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε τη σημασία που αποδίδει το υπουργείο Ανάπτυξης στη λήψη μέτρων για την απλή, εύκολη και πρακτική μεταβίβαση μιας ΜΜΕ, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης, σε όφελος της οικονομίας και των εργαζομένων και έδωσε οδηγίες σχετικά με τα αναμενόμενα αποτελέσματα των εργασιών της Ομάδος Εργασίας.

Επίσης ανέφερε ότι το μέτρο για τη μεταβίβαση των ΜΜΕ εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο μέτρων που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η πρόσφατη ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.