Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2005 16:52

Γ. Παπαθανασίου: «Μακιγιάζ» στις τιμές κάνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

«Επιλεκτικές τιμοληψίες και “μακιγιάζ” στις τιμές κάνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και όσοι επιχειρούν να εμφανισθούν ως αυτόκλητοι υπερασπιστές τους.

Το πρόβλημα της ακρίβειας δεν αντιμετωπίζεται, ούτε με ψεύδη, ούτε με λαϊκισμούς. Αλλά αντιμετωπίζεται με άνοιγμα των αγορών, με αυστηρότερους ελέγχους, με υψηλά πρόστιμα εναντίον εκείνων των οικονομικών συμφερόντων που αφέθηκαν ασύδοτα όλα τα προηγούμενα χρόνια να κερδοσκοπούν εις βάρος των καταναλωτών.

Και τουλάχιστον σε αυτά τα θέματα η σημερινή κυβέρνηση, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, έχει να παρουσιάσει συγκεκριμένο έργο με ονόματα, με διευθύνσεις, με πρόστιμα. Αυτό ίσως να ενοχλεί περισσότερο».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «τα ΝΕΑ», ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, υπερασπιζόμενος την αξιοπιστία των στοιχείων που έδωσε πριν από λίγες μέρες στη δημοσιότητα για τις τιμές προϊόντων σε σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Νέων», η κυβέρνηση και προσωπικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας επιλεκτικά αποδείξεις από συγκεκριμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τιμές χαμηλότερες από τον μέσο όρο στην αγορά, επιχειρούν να συγκαλύψουν την πραγματική έκταση των ανατιμήσεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ και της ακρίβειας στην αγορά ( http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18382&m=N52&aa=1 ).