Οικονομία & Αγορές
Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2005 00:01

Χωρίς κατεύθυνση

ΧΩΡΙΣ συγκεκριμένη κατεύθυνση κινήθηκαν οι μετοχές στη Wall Street μετά το ισχυρό ράλι που σημείωσαν στην αρχή της εβδομάδας και τα αντιφατικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ. H ανακοίνωση χαμηλότερων του αναμενόμενου στοιχείων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ μετρίασε την αισιοδοξία για την ανάπτυξη και τις κερδοφορίες που απογείωσαν τους δείκτες την τρέχουσα εβδομάδα.

ΧΩΡΙΣ συγκεκριμένη κατεύθυνση κινήθηκαν οι μετοχές στη Wall Street μετά το ισχυρό ράλι που σημείωσαν στην αρχή της εβδομάδας και τα αντιφατικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

H ανακοίνωση χαμηλότερων του αναμενόμενου στοιχείων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ μετρίασε την αισιοδοξία για την ανάπτυξη και τις κερδοφορίες που απογείωσαν τους δείκτες την τρέχουσα εβδομάδα.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500 ηγήθηκε της δεύτερης ανοδικής εβδομάδας στον απόηχο αναφορών που έδειξαν αύξηση της παραγωγικότητας και των κερδοφοριών εταιρειών-κολοσσών, αναζωπυρώνοντας τις προσδοκίες για ένα ράλι, οδεύοντας προς το τέλος του έτους.

Για την εβδομάδα ο δείκτης S&P 500 κέρδισε 1,5%, ενώ ο Dow Jones αυξήθηκε κατά 0,9% και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 3,4%, σημειώνοντας ενδεχομένως τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από το Μάιο.

Με πτώση έκλεισαν οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κινήσεις αποκόμισης κερδών μετά τα κατώτερα των προσδοκιών στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και ορισμένα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.423,6 μονάδες με πτώση 0,15%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.498,7 μονάδες, μειωμένος κατά 0,07%, και στη Φραγκφούρτη ο δείκτης DAX στις 4.997,3 μονάδες με απώλειες 0,31%.

Οι μετοχές των πετρελαϊκών Total και Repsol σημείωσαν άνοδο της τάξης του 0,6% και 0,5% αντίστοιχα, καθώς ανακοίνωσαν σημαντική αύξηση των κερδών τους στο τρίτο τρίμηνο.

Τη μεγαλύτερη αύξηση 2,4% παρουσίασε ο τίτλος της Puma, καθώς η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών εμφανίστηκε αισιόδοξη για την κερδοφορία της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης. Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε πάνω από τις 14.000 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Οκτωβρίου του 2000 με κέρδη 1,41%.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ