Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2005 07:36

JFE Holdings: Πέντε φορές υψηλότερα κέρδη το α' εξάμηνο

ΠΕΝΤΕ φορές, αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος χαλυβουργίας της Ασίας, JFE Holdings Inc., μετά την αύξηση των τιμών πώλησης προς τα ναυπηγεία και τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι μετοχές της εταιρείας, σημείωσαν άνοδο έως και 2,7%.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 170,3 δισ. γιέν (1,45 δισ. δολ.) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 34,2 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο.

Η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη των κερδών της για το σύνολο της χρήσης, στα 310 από τα 290 δισ. γιέν, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών για κέρδη ύψους 300,5 δισ. γιέν στο σύνολο της χρήσης.

Η JFE εξαρτάται περισσότερο από τις εξαγωγές, απ΄ό,τι η μεγαλύτερη ανταγωνιστριά της, Nippon Steel Corp. Οι εξαγωγές, αποτελούν το 40% των πωλήσεών της, έναντι περίπου 30% της Nippon Steel. Τον περασμένο μήνα, η JFE είπε ότι θα διευρύνει τις περικοπές στην παραγωγή, μειώνοντάς την στο σύνολο του έτους έως και τον Μάρτιο κατά 1,9 τρισ. τόνους, τη στιγμή που η Nippon Steel τη μειώνει κατά 1 εκατ. τόνους. Η αύξηση της παραγωγής από την Κίνα, ωθεί πτωτικά τις τιμές.

Το πρώτο εξάμηνο, οι πωλήσεις της JFE, αυξήθηκαν στο 1,45 τρισ. από το 1,24 τρισ. γιέν.