Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2005 08:53

Philippine Long Distance: 24% υψηλότερα κέρδη

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ, απ' ό,τι αναμενόταν, αύξηση και σε ποσοστό της τάξης του 24%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών των Φιλιππίνων, Philippine Long Distance Telephone Co., καθώς ο έλεγχος του κόστους, αντιστάθμισε τις χαμηλότερες πωλήσεις. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της εταιρείας.

Τα κέρδη, εκτός των εκτάκτων εσόδων, αυξήθηκαν στα 8,2 δισ. πέσος (458 εκατ. δολ.) έναντι 6,6 δισ. πέσος, που είχε εμφανίσει πέρυσι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, από τα στοιχεία του εννεαμήνου.

Οι μετοχές της Philippine Long Distance σημείωσαν άνοδο 3,5%, φθάνοντας στα 1.780 πέσος η μία κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Μανίλας, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από την 1 η Ιουνίου. Φέτος, οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο 31%, έναντι ανόδου 12% του γενικού δείκτη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες από τις κλήσεις κινητών τηλεφώνων, τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της, άγγιξαν τα 18,5 δισ. πέσος το τρίτο τρίμηνο, 1%, χαμηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο. Η Philippine Long Distance, δεν έδωσε συγκριτικά στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο του 2004.

Το εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 25 δισ. πέσος, έναντι 22,1 δισ. πέσος πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της το εννεάμηνο, που δεν περιλαμβάνουν έσοδα εκτός των τηλεπικοινωνιών, υποχώρησαν 3,4%, φθάνοντας στα 92,6 δισ. πέσος. Τα έξοδά της μειώθηκαν 12%, φθάνοντας στα 59,4 δισ. πέσος.