Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2001 12:53

Στα 83,94 σεντς το ευρώ

Κάτω από το επίπεδο των 84 σεντς εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σήμερα το ευρώ μετά τη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια αλλά και τις συνεχιζόμενες ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει γρηγορότερα από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, ο τομέας υπηρεσιών στις ΗΠΑ παρουσίασε σημαντική βελτίωση τον Ιούνιο με το σχετικό δείκτη NAPM να φθάνει στο 52,1 τον Ιούνιο από 46,6 το Μάιο. Υπενθυμίζεται, ότι ο αντίστοιχος δείκτης για το μεταποιητικό τομέα εμφάνισε απρόσμενη ανάκαμψη τον περασμένο Μάρτιο ενισχύοντας την άποψη ότι η νομισματική πολιτική που ακολουθεί η Fed έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Σε ανάλογη εκτίμηση αναμένεται να προβεί και o όμιλος των επτά ισχυρότερων βιομηχανικά κρατών του κόσμου (G7) ο οποίος συνεδριάζει αύριο στη Ρώμη.

«Η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει», δηλώνει στο "Bloomberg" ο οικονομολόγος Stacey Seltzer ο οποίος προβλέπει, μάλιστα, ότι το ευρώ ενδέχεται να υποχωρήσει κάτω από τα 80 σεντς.

Στις 12:45' ώρα Ελλάδος, στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ είχε διαμορφωθεί στα 83,94 σεντς. Η υψηλότερη τιμή στην οποία έχει φθάσει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ είναι τα 84,03 σεντς ενώ η χαμηλότερη τα 84,03 σεντς.