Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2005 08:37

Deutsche Telekom: Κέρδη για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο

ΑΥΞΗΣΗ, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, Deutsche Telekom AG, αποτέλεσμα των κερδών του τμήματος κινητής τηλεφωνίας, T-Mobile USA, καθώς και των κερδών, από την πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 2,42 δισ. ευρώ (2,85 δισ. δολ.) έναντι ζημίας 1,36 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Βόννη, προς το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 15 δισ. ευρώ, από 14,4 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Kai-Uwe Ricke, 44 ετών, βασίζεται στην επέκταση της κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, για να τονώσει την ανάπτυξη. Τα έσοδα από τις παραδοσιακές υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, μειώνονται εδώ και δύο χρόνια, καθώς ο κόσμος χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τα κινητά τηλέφωνα. Την περασμένη εβδομάδα, η Deutsche Telekom ανακοίνωσε, ότι θα καταργήσει 32.000 θέσεις εργασίας, οι περισσότερες στο τμήμα σταθερής τηλεφωνίας T-Com, με κόστος 3,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της, θα μειωθούν το επόμενο έτος από 20,2 έως 20,7 δισ. ευρώ, καθώς η εταιρεία δαπανά περισσότερα για την απόκτηση πελατών, σε συνδυασμό με την παρουσίαση νέων προϊόντων, ενώ επιβεβαίωσε την πρόβλεψη για τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης.

Οι πωλήσεις της θα αυξηθούν κατά 5% το 2006 και το 2007 και θα κυμανθούν σε 65,2 δισ. ευρώ το επόμενο έτος και σε 66,2 δισ. ευρώ το 2007.