Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2005 08:58

EADS: 74% η αύξηση των κερδών το εννεάμηνο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση και σε ποσοστό της τάξης του 74%, σημείωσαν το εννεάμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της European Aeronautic, Defence & Space Co. (EADS), της μητρικής εταιρείας της Airbus SAS, καθώς η κατασκευάστρια αεροσκαφών παρέδωσε περισσότερα εμπορικά αεροσκάφη.

Τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στο 1,03 δισ. ευρώ (1,21 δισ. δολ.) από 588 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της EADS, αυξήθηκαν 9%, φθάνοντας στα 23.4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, προς το γερμανικό Χρηματιστήριο. Η εταιρεία επίσης, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη της για τα προ φόρων και τόκων κέρδη, στα 2,75 δισ. ευρώ. Η προηγούμενη πρόβλεψη μιλούσε για κέρδη περισσότερα των 2,6 δισ. ευρώ.

Η EADS, με επικεφαλής τον Noel Forgeard και τον Tom Enders, παρέδωσε 82 αεροσκάφη Airbus, ενώ δαπανά περισσότερα για να τελειώσει το εμπορικό αεροσκάφος Α-380 με 555 θέσεις, το οποίο έχει καθυστερήσει έξι μήνες από το πρόγραμμα, καθώς και για την κατασκευή του Α-380 για την μεταφορά εμπορευμάτων. Η EADS, άρχισε να καταβάλλει κεφάλαια για την ανάπτυξη του νέου Α-350, το οποίο ελπίζει ότι θα βοηθήσει την Airbus να διατηρήσει την ηγετική της θέση, έναντι της Boeing Co.