Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2005 16:18

Επενδύσεις 75 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η ΛΑΝΝΕΤ

Επενδύσεις ύψους 75 εκατ. ευρώ προγραμματίζει η εταιρεία ΛΑΝΝΕΤ Επικοινωνίες, η χρηματοδότηση των οποίων θα γίνει μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 50 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Θωμάς Λαναράς, στο πλαίσιο του προγράμματος παρουσιάσεων που οργανώνει η Ενωση Θεσ?ικών Επενδυτών, η ΛΑΝΝΕΤ στοχεύει να παραμείνει ένας από τους σημαντικούς εγχώριους φορείς παρόχους ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η ΛΑΝΝΕΤ, αναγνωρίζοντας το καθεστώς υψηλού τιμολογιακού και προϊοντικού ανταγωνισμού, που χαρακτηρίζει την αγορά τηλεπικοινωνιών σήμερα και με γνώμονα την εξέλιξη στους επόμενους μήνες, προχωρεί στην εφαρμογή του επιχειρησιακού της πλάνου, με σκοπό την ανάπτυξη σε πρώτη φάση των πωλήσεων της, την ενίσχυση της πελατειακής βάσης, και σταδιακά την ανάπτυξη ιδιόκτητου ευρυζωνικού δικτύου για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και καταναλωτικών προϊόντων (triple play, VoIP, Broadband, IPTV) καθώς και διαφοροποιημένων προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε και η δημιουργία της πλατφόρμας NET HOME μέσω της οποίας η ΛΑΝΝΕΤ στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας & πληροφόρησης, με τη χρήση ενός set-top-box και ενός καλωδίου τηλεφώνου για την ολοκληρωμένη διαχείριση και εκπομπή ψηφιακού περιεχομένου μέσω μίας απλής τηλεφωνικής γραμμής.