Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2005 09:38

Hannover Re: Δεύτερη φορά αναθεώρηση των κερδών

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα κέρδη της το 2005 και για δεύτερη φορά, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο, Hannover Re, μετά τη διεύρυνση των ζημιών της το τρίμηνο, εξ αιτίας των απαιτήσεων για αποζημιώσεις από τους τυφώνες «Katrina» και «Rita».

H εταιρεία, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για το σύνολο της χρήσης από 309,1 εκατ. ευρώ (363,7 εκατ. δολ.) καθώς το τρίτο τρίμηνο οι ζημίες αυξήθηκαν στα 184 εκατ. ευρώ, από ζημίες 20 εκατ. ευρώ που εμφάνισε πέρυσι, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Οι τυφώνες ρεκόρ στον Ατλαντικό, ανάγκασαν τις αντασφαλίστριες, συμπεριλαμβανομένης της Swiss Reinsurance Co., να μειώσουν τις προβλέψεις των κερδών τους για το 2005. Η ανάκαμψη των εταιρειών του κλάδου, από τις εκτιμώμενες ζημίες ύψους, τουλάχιστον 80 δισ. δολ., εξ αιτίας των τυφώνων Katrina, Rita και Wilma, θα προέλθει από την αύξηση των τιμών και τη πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Οι μετοχές της Ηannover Re έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 6% έναντι ανόδου 17% των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg European Ιnsurance, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 3,7 δισ. ευρώ.