Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2005 11:09

Softbank: Τα πρώτα λειτουργικά κέρδη μετά τη μείωση του κόστους

ΤΑ πρώτα λειτουργικά κέρδη, μετά τη μείωση του κόστους και την αύξηση του αριθμού των συνδρομητών της, εμφάνισε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταχείας πρόσβασης στο Internet, της Ιαπωνίας, Softbank Corp.

Η εταιρεία εμφάνισε λειτουργικά κέρδη 7,59 δισ. γιέν (65 εκατ. δολ.) για πρώτη φορά, από τότε που άρχισε να ανακοινώνει αποτελέσματα σε τριμηνιαία βάση και από τον Απρίλιο του 2003, έναντι ζημιών ύψους 2,97 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο. Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, υποχώρησαν 41%, φθάνοντας στα 6,97 δισ. γιέν, αποτέλεσμα κατά ένα μέρος και των έκτακτων κερδών που εμφάνισε πέρυσι.

Τα μετρητά από τις δραστηριότητές της θα την βοηθήσουν να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις της σε δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

Οι πωλήσεις αναρριχήθηκαν 69% φθάνοντας στα 264,1 δισ. γιέν, από 156,4 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα με τη διοίκησή της η εταιρεία αναμένεται να εμφανίσει λειτουργικά κέρδη το δωδεκάμηνο που λήγει τον Μάρτιο του 2006. Η εταιρεία, η ο ποία εμφάνισε ετήσιες ζημίες για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, δεν κάνει προβλέψεις κερδών για το σύνολο της χρήσης.

Οι μετοχές της Softbank, σημείωσαν άνοδο 0,7%, φθάνοντας στα 7.120 γιέν η μία, σήμερα, στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 43%, περίοδο κατά την οποία ο δείκτης Nikkei έχει κερδίσει 23%. Τα αποτελέσματα της εταιρείας, ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο της αγοράς.