Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2005 18:11

Στη Νέα Υόρκη ο Γ. Αλογοσκούφης

Επίσκεψη στη Νέα Υόρκη πραγματοποιεί ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, με σκοπό την προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και την προβολή των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται στην ελληνική οικονομία.

Σήμερα ο Υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της επενδυτικής κοινότητας της Νέας Υόρκης και μεγάλων χρηματοπιστωτικών οίκων, όπως των Citigroup, Credit Suiss First Boston, Merrill Lynch και Morgan Stanley. Επίσης, είχε συνάντηση με το διευθυντικό επιτελείο του μεγάλης κυκλοφορίας οικονομικού περιοδικού Forbes και έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό CBS Market Watch, ενώ παρεκάθησε σε δείπνο που οργάνωσε προς τιμή του το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Αύριο, ο Υπουργός θα είναι κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο για την ελληνική οικονομία, με θέμα: «Η Ελλάδα σε μία νέα εποχή: Επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες και η ανάπτυξη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης». Τον Υπουργό συνοδεύουν ο Ειδικός Γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων κ. Λουκάς Παπάζογλου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Πλούταρχος Σακελλάρης και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ κ. Σπύρος Παπανικολάου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στις συναντήσεις που είχε, ο κ. Αλογοσκούφης ανέλυσε την πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία σχετικά με τη δημοσιονομική προσαρμογή με παράλληλη διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην ελληνική οικονομία και στη συνεργασία της Ελλάδας με τις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης καθώς και στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, όπως υπογραμμίζεται, έδωσε το στίγμα της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας που προωθείται συστηματικά με την κυβερνητική πολιτική.