Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2005 12:32

Εξαμηνιαία αναθεώρηση του δείκτη FTSE Med 100

Πραγματοποιήθηκε χθες, 10 Νοεμβρίου 2005, στα γραφεία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, η τακτική εξαμηνιαία συνεδρία της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε για τον κοινό περιφερειακό Δείκτη FTSE-Med 100.

Οι νεοεισερχόμενες μετοχές εταιρειών στο δείκτη FTSE Med 100 (βλ. συνημμένο αρχείο) είναι τέσσερις από το Χρηματιστήριο του Τελ-Αβίβ, δύο από το Χρηματιστήριο Αθηνών και μία από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ενώ εξέρχονται του Δείκτη τέσσερις μετοχές εταιρειών από το Χρηματιστήριο Τελ-Αβίβ, δύο από το Χρηματιστήριο Αθηνών και μία από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Δείκτης FTSE Med 100, ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή στις 19/6/03, αποτελείται από 100 μετοχές που είναι εισηγμένες σε τρία Χρηματιστήρια (Τελ-Αβίβ, Αθηνών και Κύπρου), ορισμένες εκ των οποίων είναι επίσης εισηγμένες σε Χρηματιστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών ή σε άλλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια. Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου επιτελεί ρόλο Γραμματείας για το Δείκτη αυτό.

Σ' αυτή τη συνάντηση, η Επιτροπή για το Δείκτη αυτό, η οποία αποτελείται από στελέχη των Χρηματιστηρίων Αθηνών, Τελ-Αβίβ και Κύπρου, καθώς επίσης και από εκπρόσωπο του Οργανισμού παροχής δεικτών και χρηματιστηριακής πληροφόρησης "FTSE Group", προέβηκε σε λεπτομερή ανασκόπηση της λειτουργίας του δείκτη για το εξάμηνο Απρίλιος 2005 - Νοέμβριος 2005, σύμφωνα με τους τεχνικούς Κανόνες Λειτουργίας του Δείκτη. Με βάση τη σύνθεση του Δείκτη σημειώνεται ότι περιέχονται σ΄ αυτόν 48 μετοχές εταιρειών από το Χρηματιστήριο του Τελ - Αβίβ, 47 εταιρείες από το Χρηματιστήριο Αθηνών και 5 εταιρείες από το Χρηματιστήριο Κύπρου.

Το αναλυτικό ενημερωτικό κείμενο για το Δείκτη, θα εκδοθεί εντός δύο εβδομάδων μετά από την τακτική εξαμηνιαία συνεδρία της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής. Το ενημερωτικό κείμενο αυτό θα περιέχεται στην ιστοσελίδα του Χ.Α. (www.ase.gr).