Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2005 10:36

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Sarros Χρηματιστηριακή: «Τα αποτελέσματα 9μήνου κυρίως της Τράπεζας Πειραιώς και της EFG Eurobank δημιούργησαν μία ιδιαίτερη δυναμική που καθόρισε την πραγματοποίηση νέων υψηλών τετραετίας στους βασικούς δείκτες. Πιστεύουμε πως για την εβδομάδα που έρχεται η πορεία των διεθνών αγορών, θα είναι πάλι ο βασικός παράγοντας επηρεασμού και διατήρησης του θετικού momentum που υπάρχει στην ελληνική αγορά. Εξάλλου ακόμη υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι την ολοκλήρωση των εταιρικών αποτελεσμάτων και χρειάζεται προσοχή και σύνεση».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Παρασκευή 0,91% υψηλότερα με τον τζίρο να ανέρχεται στα €214εκ. (+22%). Η αγορά ανέκαμψε σημαντικά την Παρασκευή, οδηγούμενη κυρίως από τις μετοχές του τραπεζικού τομέα, μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Eurobank. Ο FTSE-20 και ο FTSE-40 έκλεισαν 1,13% και 0,77%. Η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων συνεχίζεται σήμερα με την CosmOTE να ανακοινώνει αποτελέσματα πριν το άνοιγμα της αγοράς. Η πιθανότητα πτωτικής κίνησης της αγοράς φαίνεται περιορισμένη, αν και δεν αποκλείονται κάποιες διορθώσεις».

Emporiki Investment Bank: «Θεωρούμε ότι το θετικό κλίμα στη χρηματιστηριακή αγορά θα διατηρηθεί και κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Ωστόσο η συμπεριφορά των τραπεζών θα αποτελέσει για άλλη μια φορά το κύριο ρυθμιστή του κλίματος στην αγορά».