Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2005 11:24

Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του χαλκού στη Σαγκάη

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν τα συμβόλαια του χαλκού στη Σαγκάη, για δεύτερη συνεδρίαση, καθώς εικάζεται ότι η Κίνα, ενδέχεται να αγοράσει περισσότερο μέταλλο, βοηθώντας στην υποχώρηση των τιμών, οι οποίες αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ στις 11 Νοεμβρίου σε Ν. Υόρκη και Λονδίνο.

Οι τιμές στο Shanghai Futures Exchange σημείωσαν αύξηση 1,7% την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα αποθέματα αυξήθηκαν λιγότερο από ό,τι προβλεπόταν στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγοράστρια του μετάλλου για κατοικίες, αυτοκίνητα και ηλεκτρικές οικιακές συσκευές. Ο χαλκός σε μετρητά, αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ σήμερα.

Το μέταλλο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου 2006, σημείωσε άνοδο 440 γιουάν, ποσοστό 1,2%, για να κλείσει στα 37.530 γιουάν (4.643 δολ.) ο μετρικός τόνος, στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνο, ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες, αυξήθηκε μέσα σε μία ημέρα στα 4.132 δολ. ο τόνος, στις 4 μ.μ., ώρα Σαγκάης, ενώ χθες έκλεισε στα 4.105 δολ. ο τόνος, επίπεδα ρεκόρ.

Ο χαλκός για παράδοση Δεκεμβρίου, σημείωσε άνοδο 1,6 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ του 1,9215 δολ. η λίμπρα, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Comex, του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).