Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 08:36

Macquarie Bank: 88% η αύξηση των κερδών το εξάμηνο

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 88%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας της Αυστραλίας, Macquarie Bank Ltd., αποτέλεσμα των αμοιβών από τη διαχείριση κεφαλαίων.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 482 εκατ. δολ. Αυστραλίας (351 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 2,04 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 256 εκατ. δολ. Αυστραλίας ή 1,16 δολ. Αυστραλίας, που ήταν το προηγούμενο έτος. Το μέρισμα, αυξήθηκε στα 90 σεντς, υψηλότερα από τα 61 σεντς, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, που εδρεύει στο Σύδνεϋ.

Η Macquarie, άντλησε 5,7 δισ. δολ. Αυστραλίας από τους επενδυτές το εξάμηνο και σκοπεύει να επιταχύνει την ανάπτυξη με την αγορά περιουσιακών στοιχείων, όπως του London Stock Exchange Plc, σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων κεφαλαίων. Η τράπεζα, από το 2002 έχει σχεδόν διπλασιάσει τα κέρδη της.

Οι καθαρές αμοιβές και τα κέρδη των προμηθειών αυξήθηκαν 77% σε σύγκριση με πέρυσι, φθάνοντας το 1,24 δισ. δολ. Αυστραλίας. Συνολικά, τα υπό διαχείριση κεφάλαια ανήλθαν σε 112 δισ. δολ. Αυστραλίας, καθώς η τράπεζα υπερδιπλασίασε τα κέρδη της εκτός Αυστραλίας, σε ποσοστό της τάξης του 46% των συνολικών της κερδών.