Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 09:07

Skandia: Ελαφρά διαφοροποίηση των κερδών το τρίμηνο

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της σουηδικής ασφαλιστικής εταιρείας, Skandia AB, η οποία προσπαθεί να αμυνθεί μιας επιθετικής εξαγοράς, από την Old Mutual Plc.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 329 εκατ. σουηδικές κορώνες (40,1 εκατ. δολ.) ή 0,32 κορώνες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Στοκχόλμη.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Hans-Erik Andersson, 55 ετών, προσπαθεί να πείσει τους επενδυτές, τους οποίους «φλερτάρει» η Old Mutual, ότι η Skandia θα είναι καλύτερα μόνη της. Ο ίδιος, υποσχέθηκε ότι τα ετήσια κέρδη θα αυξηθούν κατά 1,2 δισ. κορώνες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, με τη μείωση του κόστους, απαντώντας έτσι στην προσφορά εξαγοράς της Old Mutual, ύψους 44,9 δισ. κορώνες.

Η Old Mutual, η μεγαλύτερη ασφαλιστικής εταιρεία της Ν. Αφρικής, με έδρα το Λονδίνο, είπε χθες ότι το 92% των μετόχων της, υποστηρίζει την προσφορά. Επίσης, μετέθεσε την προθεσμία της προσφοράς εξαγοράς έως τις 16 Δεκεμβρίου, από την προηγούμενη που έληγε στις 21 Νοεμβρίου. Η Skandia, της οποίας το διοικητικό συμβούλιο πρότεινε στους μετόχους της να απορρίψουν την προσφορά, είπε ότι τουλάχιστον το 25% αυτών, ανθίσταται στην εξαγορά της.