Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 10:36

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Praxis Securities: «Συσσωρευτικά αναμένεται να κινηθεί η αγορά κατά την σημερινή συνεδρίαση με το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας να εστιάζεται στις μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας και της Εθνικής Ασφαλιστικής. Για την μεν πρώτη λόγω αναμονής της στάσης που θα κρατήσει η Credit Agricole στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, για τη μεν δεύτερη λόγω της αποκοπής των δικαιωμάτων κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Aspis Bank: «Θεωρούµε πιθανή τη παρουσία σταθεροποιητικών τάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές σήµερα, καθώς η εικόνα χθες στη Wall Street ήταν µικτή. Όσον αφορά τις ελληνικές µετοχές, ίσως να υπάρξουν πιέσεις λόγω ρευστοποιήσεων κερδών».

Sarros Χρηματιστηριακή «Η ελληνική αγορά συνέχισε τη δημιουργία νέων υψηλών, με τη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ πτωτικών και ανοδικών μετοχών. Πρωταγωνιστές της χτεσινής συνεδρίασης η Εθνική Τράπεζα, ο ΤΙΤΑΝ και η Εμπορική Τράπεζα, που σήμερα αποκόπτεται το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Πιστεύουμε πως βρισκόμαστε ήδη σε υπεραγορασμένα επίπεδα και εν όψει των τελικών αποτελεσμάτων από Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank, χρειάζεται μία μικρή περίοδος προσαρμογής στα παρόντα επίπεδα».