Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 19:21

Δ.Αβραμόπουλος: «Η Ελλάδα ανοίγεται στον κόσμο»

Την ικανοποίησή του από τα αποτελέσματα των επαφών που είχε στο Λονδινο με διεθνείς τουριστικούς παράγοντες, εξέφρασε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε έλληνες δημοσιογράφους.

Στη συνέντευξη ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι υπεγράφη από τους συναρμόδιους υπουργούς το διάταγμα για τη στελέχωση και την υλοποίηση των τουριστικών γραφείων του εξωτερικού.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, σε διάστημα τριών μηνών τα ομοιώματα του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου θα κοσμούν το μουσείο της μαντάμ Τισό.

Οσον αφορά τις προσπάθειες του υπουργείου για την παραγωγή στην Ελλάδα μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών, ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε πως υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το εν λόγω ζήτημα θέλει περισσότερη οργάνωση.

Σήμερα το πρωί ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης μίλησε στο διεθνές επιχειρηματικό Forum, που διοργάνωσαν το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την εφημερίδα Herald Tribune, με θέμα τις τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «η Ελλάδα ανοίγεται στον κόσμο» και μετά την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων η χώρα μας κατέδειξε τις σημαντικές της δυνατότητες και τη νέα σύγχρονη εικόνα της. Όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, μέσα από ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο και ένα σύνολο συνεργιών, που αφορούν στο στρατηγικό σχεδιασμό, τη στόχευση, την τουριστική διπλωματία, τη διευρυμένη και έγκαιρη διαφημιστική καμπάνια, έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδυτών, με κύριους άξονες τις υποδομές με αειφόρο ανάπτυξη και την ποιότητα στην παροχή των υπηρεσιών.

Παρουσιάζοντας τη νέα τουριστική πολιτική, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι στόχος είναι ο τουρισμός των 12 μηνών, η ποιοτική αναβάθμιση στις υπηρεσίες και τις υποδομές και η δημιουργία ευκαιριών για επενδύσεις.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Αβραμόπουλος στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο, υπογραμμίζοντας ότι ενισχύεται ο τομέας των ιδιωτικών επενδύσεων με την υιοθέτηση κινήτρων, τη διαρκή συνεργασία και ενεργό στήριξη του υπουργείου προς τους ιδιώτες και την ελαχιστοποιημένη πλέον γραφειοκρατική διαδικασία.

Τις προοπτικές για τις τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα παρουσίασαν σε ομιλίες τους ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Αναστάσιος Λιάσκος, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Αριστείδης Καλογερόπουλος-Στράτης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ, Κώστας Ζαχαρόπουλος, και ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Χάρης Κοκκώσης.

Πρόκειται για το πρώτο από τα δέκα Fora, που θα διοργανωθούν από κοινού με τις εφημερίδες Herald Tribune και New York Times, σε πρωτεύουσες μεγάλων χωρών του κόσμου, συνδυάζοντας την πρωτοβουλία αυτή με τη διοργάνωση διεθνών τουριστικών εκθέσεων, όπου η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό και αναβαθμισμένο ρόλο (Λονδίνο 15 Νοεμβρίου, Νέο Δελχί 5 Δεκεμβρίου, Ντουμπάϊ 7 Δεκεμβρίου, Νέα Υόρκη 25 Φεβρουαρίου 2006, Βερολίνο 9 Μαρτίου 2006 , Παρίσι 16 Μαρτίου 2006, Μόσχα 23 Μαρτίου 2006, Πεκίνο 21 Απριλίου 2006, Κάιρο 5-7 Σεπτεμβρίου 2006).