Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2005 11:54

Υποκατάστημα του ΕΛΟΤ στη Θεσσαλονίκη

«Με την ίδρυση της “Διεύθυνσης Μακεδονίας” του ΕΛΟΤ γίνεται πράξη η περιφερειακή αποκέντρωση, ενώ ευνοείται η διευκόλυνση της επαφής των επιχειρήσεων με οργανισμούς, όπως ο ΕΛΟΤ, με άμεσο αντίκτυπο στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας, μετά την απόφαση του ΔΣ του ΕΛΟΤ για την ίδρυση υποκαταστήματος του ΕΛΟΤ στη Θεσσαλονίκη.

Πρόσθεσε επίσης ότι με την ίδρυση του υποκαταστήματος δημιουργούνται ισχυρές προϋποθέσεις για την επέκταση των δραστηριοτήτων του ΕΛΟΤ στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων, κίνηση με προφανή ωφελήματα για τη χώρα μας.

Το υποκατάστημα αυτό, το οποίο θα λειτουργεί ως «Διεύθυνση Μακεδονίας του ΕΛΟΤ», θα μεριμνά για την ανάπτυξη, την προώθηση και το συντονισμό των εργασιών του ΕΛΟΤ στη Β. Ελλάδα και τον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων.

Σε πλήρη ανάπτυξη η Διεύθυνση Μακεδονίας του ΕΛΟΤ, προβλέπεται να διαρθρωθεί σε τέσσερα Τμήματα: Ανάπτυξης Εργασιών, Διοικητικής Υποστήριξης, Τυποποίησης και Εργαστηρίου Πολυμερών και Ελαστικών.

Στόχος, όπως είπε ο κ. Σιούφας, είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος υπηρεσιών «μιας στάσης» (one stop shop) για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του (Τυποποίηση, Πιστοποίηση, Δοκιμές, Κατάρτιση και Πληροφόρηση), ώστε οι επιχειρήσεις της Β. Ελλάδος κατά τρόπο αυτοτελή, αξιόπιστο και έγκαιρο να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.