Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2005 12:01

Ανάκληση μπαταριών Nikon

Στην εθελοντική ανάκληση επαναφορτιζόμενων μπαταριών Nikon τύπου EN-EL3, που διατίθενται για χρήση σε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Nikon (μοντέλα SLR D50, D70 και D100), προχωρούν η εταιρεία Δ. & Ι. Δαμκαλίδης Α.Ε. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή κ. Θανάση Σκορδά, οι εν λόγω μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου 2004 και σε σπάνιες περιπτώσεις ορισμένες από αυτές ενδέχεται να υπερθερμανθούν κατά την επαναφόρτιση. Μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί παγκοσμίως πέντε ατυχήματα, δύο εκ των οποίων στην Ευρώπη, χωρίς όμως να σημειωθούν τραυματισμοί χρηστών. Στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί κανένα συμβάν.

Ο αριθμός των επαναφορτιζόμενων μπαταριών τύπου EN-EL3, που πουλήθηκαν στην Ελλάδα είτε μαζί με τα προαναφερόμενα μοντέλα ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών είτε ως ανεξάρτητες μονάδες, προσεγγίζει τις 5000 τεμάχια.

Οι καταναλωτές μπορούν για την αντικατάσταση των μπαταριών τύπου EN-EL3, που έχουν στην κατοχή τους, να απευθύνονται στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της Nikon στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.europe-nikon.com/support και να ακολουθούν την on-line διαδικασία. Για βοήθεια σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Nikon στο τηλέφωνο 210 9406740 ή επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.nikon.gr

Οι ελαττωματικές μπαταρίες τύπου EN-EL3 θα αντικαθίστανται με καινούργιες μπαταρίες τύπου EN-EL3a ή EN-EL3e δωρεάν.