Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2005 09:33

Σιγκαπούρη: 7,1% η οικονομική ανάπτυξη

ΜΕ ρυθμό 7,1%, σε ετήσια βάση, αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, η οικονομία της Σιγκαπούρης, αποτέλεσμα της επίδοσης των φαρμακοβιομηχανιών και των εταιρειών οικονομικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αναθεωρήσει προς τα πάνω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2005.

Η αύξηση του ΑΕΠ, ήταν μεγαλύτερη από την αρχική πρόβλεψη του 3,2% της κυβέρνησης και υπερέβη και τις προβλέψεις, για αύξηση 6,1%, των 13 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Η σημερινή έκθεση, ώθησε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, να αναθεωρήσει προς τα πάνω την πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη, στο περίπου 5% από 4,5%, καθώς η παραγωγή ηλεκτρονικών, ανακάμπτει αυτό το τρίμηνο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Lee Hsien Loong, βασίζεται στην αύξηση της εξαγωγής ηλεκτρονικών και στην επέκταση των φαρμακοβιομηχανιών, καθώς η Merck & Co. and Schering-Plough Corp. φαίνεται να στηρίζει την ανάπτυξη της οικονομίας ύψους 107 δισ. δολαρίων. Διαφορετική έκθεση, έδειξε σήμερα, αύξηση 8,5% των εξαγωγών ηλεκτρονικών τον Οκτώβριο.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η οικονομία της χώρας, αναπτύχθηκε με ρυθμό 7%, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη του 6% και υπερέβη τον ρυθμό ανάπτυξης 5,4% που είχε εμφανίσει το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.