Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2005 09:48

Saint-Gobain: Εξαγοράζει την BPB Plc προς 6,7 δισ. δολ.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ εξαγοράς της BPB Plc, αντί του ποσού των 3,89 δισ. λιρών Αγγλίας (6,7 δισ. δολ.), προκειμένου να καταστεί η πρώτη εταιρεία προμήθειας εσωτερικών τοίχων και ταβανιών στον κόσμο, έκλεισε η Cie de Saint-Gobain SA, η μεγαλύτερη διανομέας υλικών κτιρίων της Ευρώπης. Νωρίτερα, η βρετανική εταιρεία είχε απορρίψει τέσσερις παρόμοιες προσεγγίσεις.

Η συμφωνία, αξιολογεί την BPB, που εδρεύει στο Slough της Αγγλίας και τη μεγαλύτερη παραγωγό γύψου στον κόσμο, στις 775 πένες ανά μετοχή, 55 πένες περισσότερο από τη δημόσια εγγραφή της στις 31 Αυγούστου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Η Saint-Gobain, που εδρεύει στο Παρίσι, προσφέρει 51% περισσότερα από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της BPB στις 20 Ιουλίου, μία ημέρα πριν αποκαλύψει ότι ενδέχεται να κάνει προσφορά, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση. Στις 3 Νοεμβρίου, η BPB είχε πει ότι τα κέρδη της θα αυξηθούν τουλάχιστον 10% τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς οι κατασκευές στις ΗΠΑ αυξάνονται και η ζήτηση για ασβεστοκονίαμα και εσωτερικούς τοίχους κινείται ανοδικά σε αγορές, όπως της Κίνας.