Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2005 10:20

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Sarros Χρηματιστηριακή: «Η ελληνική αγορά με τη βοήθεια του τραπεζικού κλάδου αλλά και αρκετών εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης συνεχίζει την ανοδική της πορεία κατορθώνοντας να αφομοιώνει τις όποιες ρευστοποιήσεις δημιουργούνται ενδοσυνεδριακά. Η λήξη των ΣΜΕ Νοεμβρίου επιδρά θετικά απ΄ ό,τι φαίνεται στην αγορά. Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί αρκετές μετοχές βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα».

Emporiki Investment Bank: «Δεν αναμένουμε ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις στην εικόνα της αγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδύτες να εστιάζουν σε επιλογές μετοχών από το χώρο της υψηλής κεφαλαιοποίησης».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες 0,34% υψηλότερα με τον τζίρο να ανέρχεται στα €238εκ. (+4%). Η αγορά ανέκαμψε σημαντικά, ανακτώντας νωρίτερες ενδοσυνεδριακές απώλειες, με τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης να προπορεύονται. Ο FTSE-20 και ο FTSE-40 κατέγραψαν αντίστοιχα κέρδη 0,40% και 0,19%. Αν και το κλίμα στην αγορά παραμένει θετικό, δεν αποκλείονται βραχυπρόθεσμες διορθώσεις».