Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2005 11:28

Renault: Kατέρρευσαν οι μετοχές της στο Παρίσι

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα πλέον των τριών ετών, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα κέρδη της το 2005, καθώς οι πωλήσεις της τον Οκτώβριο στην Ευρώπη μειώθηκαν, με αποτέλεσμα να μειωθεί το μερίδιο αγοράς της και στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1985, σημείωσαν οι μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Γαλλίας, Renault SA.

Οι μετοχές της, υποχώρησαν έως και 5,4 ευρώ, ποσοστό 7,8%, φθάνοντας στα 64 ευρώ η μία και σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 8 Οκτωβρίου του 2002. Στις 9:10 π.μ. στο Παρίσι, τοπική ώρα, οι μετοχές της Renault υποχωρούσαν 6,1%, φθάνοντας στα 65,15 ευρώ η μία.

Η Renault, πουλά τα 3/4 των αυτοκινήτων που κατασκευάζει και πραγματοποιεί σχεδόν το σύνολο των λειτουργικών της κερδών στη Δυτική Ευρώπη. Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Δυτική Ευρώπη, μειώθηκαν το δεκάμηνο του έτους – έως και τον Οκτώβριο – 3,4%, έναντι μείωσης 0,3% όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Πέρυσι, η εταιρεία ανακοίνωσε προ φόρων και τόκων κέρδη, καθώς και έκτακτα κέρδη στο 5,2% των πωλήσεων. Αυτός ο δείκτης, υποχώρησε στο 4,4% το πρώτο εξάμηνο του έτους.