Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2005 10:22

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Egnatia Finance: «Οι τρέχουσες εξελίξεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον γενικό δείκτη στο να δοκιμάσει το ψυχολογικό όριο των 3.500 μονάδων, ωστόσο, η διατήρηση περαιτέρω κερδών θα απαιτούσε νέα κίνητρα και ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα 9μήνου».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες 1,35% υψηλότερα με τον τζίρο να ανέρχεται στα €331εκ. (+39%). Η αγορά συνέχισε την εντυπωσιακή της άνοδο με τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου για μία ακόμα φορά να προπορεύονται.

»Ο τραπεζικός τομέας έχει ανακοινώσει πολύ καλά αποτελέσματα για το εννιάμηνο μέχρι τώρα και οι επενδυτές αναμένουν να συνεχιστεί η τάση και για τις υπόλοιπες τράπεζες που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα. Ο FTSE-20 και ο FTSE-40 κατέγραψαν 1,54% και 1,06% αντίστοιχα κέρδη. Δεν αναμένουμε να αλλάξει σημαντικά η εικόνα της αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση».

Emporiki Investment Bank: « Συγκρατημένα θετική αναμένουμε την εικόνα της αγοράς στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, με την εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές και τη συμπεριφορά των τραπεζών να καθορίζουν το κλίμα στη συνέχεια».

Sarros Χρηματιστηριακή: «Η ελληνική αγορά καθημερινά πραγματοποιεί νέα υψηλά δημιουργώντας προσδοκίες για νέα επίπεδα τιμών. Η θετική συσχέτιση της ελληνικής αγοράς με τις διεθνείς μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε πως θα πραγματοποιούνται κέρδη όσο διατηρείται θετικό κλίμα στο εξωτερικό και κυρίως στις ΗΠΑ. Σήμερα αναμένεται ο Γενικός Δείκτης τιμών και ο FTSE/ASE 20 να πλησιάσουν τα κάποτε απαγορευτικά επίπεδα των 3.500 μονάδων και των 2.000 μονάδων αντίστοιχα».